Zdrastvuj!
WAW! Normálne vďaka robote si odvykám sadať za počítač. Teraz som si moju Toshibu otvorila po dvoch dňoch, mailová schránka plná, kopec upozornení na FB. Nebudem klamať, je to lepšie akoby mi môj virtuálny svet kričal prázdnotou :D a záujem KOHOKOĽVEK o mňa ma poteší. I keď niekedy by mohli tie reklamy a akcie na zľavových portáloch chodiť menej často :D
Naďalej zastávam názoru, že mlieko a mliečne výrobky nie sú pre ľudí vhodné zdroje makronutrientov, a že ľudia by ich mali konzumovať minimálne a len výnimočne. Keď už siahnete po mliečnych výrobkoch nech sú neochutené. Pre problémy s trávením laktózy uprednostňujte kyslomliečne výrobky a tvaroh pred trvanlivým mliekom, smotanami či tavenými syrmi.
Potrebujeme:
80g ražnej preosiatej múky
½ alebo celá odmerka
proteínu
100ml bieleho jogurtu (alebo sójového dezertu)
mandľová esencia
sladidlo alebo mandľová príchuť od natural nutrition
približne šálku vody
1dcl oleja
Plnka:
20g posekaných mandlí
cottege syr
karob/kakao
½ odmerky proteínu
Na ozdobu:
jahody
Krok za krokom:
Všetky suroviny na palacinkové cesto vymiešame, necháme 1
hod. postáť. Potom na panvici pečieme
tenké palacinky. Olej už nemusíme pridávať. Pridali sme ho do cesta, vďaka tomu
sa nebudú lepiť.
Medzi tým si pripravíme plnku. Mandle nasekáme nožíkom a
chvíľu pečieme na suchej panvici. Mandle tak pustia arómu a budú ešte
chrumkavejšie. J Potom ich zmiešame zo
zvyšnými prísadami na plnku. Naplníme palacinky.
DOBRÚ CHUŤ!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára