streda 28. januára 2015

Plnený baklažán s nivou

Plnený baklažán s nivou

Budeme potrebovať (1 porcia):
1/2 baklažánu
cca 30- 50g nivy
mrkva
šalotka/ menšia cibuľa
hrsť baby špenátu
strúžik cesnaku
kokosový olej/maslo
vajce
cherry paradajky

Postup:
Baklážan pozdĺžne prekrojíme. Jednu polku si odložíme na budúce, alebo si obe pripravíme na raz. Vydlabeme vnútro a nakrájame ho na malé kocky. Vnútro aj zvyšok baklažánu dobre osolíme a necháme ho min. 1 hod. potiť. (toto musíte urobiť, lebo obsahuje toxíny, potením ich vylúči) Potom ho opláchnime vodou a utrieme do papierovej utierky.
Na masle/kokosovom oleji si opražíme nakrájanú zeleninu (mrkva, cibuľa, cesnak, kúsky vnútra baklažánu) a necháme dusiť, kým mrkva nezmäkne. Medzi tým si prekrojený baklažán potrieme olivovým olejom, položíme na pekáč a vložíme do rúry piecť. Necháme ho pomaly upiecť vnútornou stranou, aby nebol dnu surový (cca 15 min.)
Zeleninu odstavíme z plynu, vložíme lístky baby špenátu,premiešame a zakryjeme na chvíľku pokrývkou. Potom pridáme rozdrobenú nivu. Vyberieme baklažán z rúry. Naplníme ho zmesou a necháme zapiecť asi na 10 min.
Podávame s vajíčkom uvareným na mäkko, cherry paradajkami a nejakým pečivom. Mne sa málilo bielkovín, tak som si dala aj malý kúsok kuracieho mäsa. Tiež je to fajné s konzervou tuniaka vo vlastnej šťave.

                                                                DOBRÚ CHUŤ!!!


3 komentáre:

  1. Olá meus amigos, como é maravilhoso encontrar sites com este seu. Parabéns pelo belo trabalho, já estou seguindo.
    Aproveitando a oportunidade gostaria de compartilhar com você nosso
    blog. Ficaremos felizes por vossa visita e mais ainda se seguir-nos.

    AGUARDAMOS SUA VISITA

    Atenciosamente

    Josiel Dias
    http://josiel-dias.blogspot.com
    Rio de Janeiro

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Opäť som si prechádzala niektoré Tvoje staršie recepty a spomenula som si, že nad týmto sa mi hneď zbiehali sliny. Jasné, kde je baklažán, to je pokrm stvorený ako pre mňa. Takže sa možno nechám inšpirovať.
    Ospravedlňujem sa za "tichú ignoráciu", dúfam, že mi bude odpustené.
    Krásny deň!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Jar :) Ďakujem za komentár, na tento recept som už dokonca aj zabudla :D Takže ďalšia vďaka, zachrániš mi obed aj bez toho aby si napísala ty nejaký recept :D Receptov nových pribudlo, ale zas som bola dlhšiuuu dobu lenivá ich deliť do kategórii a sú len v histórii článkov :)

      Odstrániť

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.