utorok 17. júna 2014

A je to v keli!

Aojte.

Nie, nebojte sa, nič sa nepokazilo. Inšpirovala som sa mojou blog kamoškou Jarkou  , kúpila kel a šup do varenia.Pokiaľ ma sledujete aj na facebooku, tak o tomto experimente ste už čítali. Sľúbila som vám "know how" tak tu ho máte. Na úvod si však neodpustím a musím sa zas robiť múdrou :D.  Tak si povieme niečo o keli.
Plnený kel tak ako by to malo vyzerať podľa Jarky :D 


Bohužiaľ , kel je veľmi podceňovaná zeleninka, čo je veľká škoda. Je skutočnou studnicou zdravia, obsahuje niekoľko násobne viac vitamínu C ako citrusové plody. Pre ženy je o to viac vôležitý, lebo ako významný zdroj kyseliny listovej sa podieľa na zdravom vývoji ľudského plodu. Ak však bábätko nečakáte. môžete v dôsledku pravidelného krvácania trpieť anémiou, jedením kelu si prirodzenou cestou podporíte tvorbu červených krviniek. Okrem iného posilňuje imunitu aj cievy, znižuje cholesterol. Veľa ďalších informácií a nápadov na jeho použitie nájdete tu.

A teraz k mojej verzii Jarkiných závitkov. (Plnený kelový list - link)

Potrebujeme:
gebuľa  hlavička kelu
500g mletých kuracích pŕs
2 strúčiky cesnaku
2 vajcia
majoránka
soľ
čierne korenie
3-4 lyžice Walden Farms Garlic and Herbs

Na dochutenie:
2 lyžice Walden Farms Thausand Island

Gebuľu hlavičku kelu otrháme o paprče   lístky :D. Vložíme do vriacej vody a niekoľko minút varíme (kým nezmäknú hlúbiky ) Potom vyberieme. Kým nám chladnú zomleté kuracie prsia zmiešame s ostatnými prísadami. Vychladnuté kelové listy naplníme kuracou plnkou, zabalíme, zviažeme (alebo spojíme špáratkami). Na tanieri môžeme podávať s čím chceme :D podľa nášho vedomia a svedomia, ak ste paleo dajte si k tomu vyprážanú slaninu a ľadový šalát. :D Pokiaľ ste stále paleo ale ketózu neriešite hodia sa k tomu pečené bataty. Ak ste vegetarián asi ste si pomýlili blog :D. Pokiaľ uznávate makrobiotickú diétu, tak si prílohu vygooglite, lebo o vás nič neviem, iba to že ste. Ak ste ste na sacharidových vlnách a dnes je váš low carb deň, môžete si pripraviť chutný šalát (of course only low carb veggies :D ) s dressingom walden. Ak ste na IF, napr. leangains, kuknite na hodinky,či vôbec môžete. Ak ste "normálny" a všetko, čo som práve napísala vám znie španielsky, upečte si k tomu proste len zemiaky :D

Dobrú chuť!
Ospravedlňujem sa za zlú kvalitu fotky. Fotené mobilom. 


4 komentáre:

  1. ☺☺☺ Skvele napísané, pobavila som sa! A som poctená, že si sa mnou nechala inšpirovať, ďakujem. S tým mletým mäsom to tiež musela byť pecka!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mňam!vypadá to skvěle! :-) akorát bych potřebovala jinou než masovou náplň :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pokojne skús sojovy granulat ;) alebo možno konzerva tuniaka by tiez bola vhodna :)

      Odstrániť

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.