Nie, nebojte sa, nič sa nepokazilo. Inšpirovala som sa mojou blog kamoškou Jarkou , kúpila kel a šup do varenia.Pokiaľ ma sledujete aj na facebooku, tak o tomto experimente ste už čítali. Sľúbila som vám "know how" tak tu ho máte. Na úvod si však neodpustím a musím sa zas robiť múdrou :D. Tak si povieme niečo o keli.
Plnený kel tak ako by to malo vyzerať podľa Jarky :D
Bohužiaľ , kel je veľmi podceňovaná zeleninka, čo je veľká škoda. Je skutočnou studnicou zdravia, obsahuje niekoľko násobne viac vitamínu C ako citrusové plody. Pre ženy je o to viac vôležitý, lebo ako významný zdroj kyseliny listovej sa podieľa na zdravom vývoji ľudského plodu. Ak však bábätko nečakáte. môžete v dôsledku pravidelného krvácania trpieť anémiou, jedením kelu si prirodzenou cestou podporíte tvorbu červených krviniek. Okrem iného posilňuje imunitu aj cievy, znižuje cholesterol. Veľa ďalších informácií a nápadov na jeho použitie nájdete tu.
A teraz k mojej verzii Jarkiných závitkov. (Plnený kelový list - link)
Potrebujeme:
500g mletých kuracích pŕs
2 strúčiky cesnaku
2 vajcia
majoránka
soľ
čierne korenie
3-4 lyžice Walden Farms Garlic and Herbs
Na dochutenie:
2 lyžice Walden Farms Thausand Island
Dobrú chuť!
Ospravedlňujem sa za zlú kvalitu fotky. Fotené mobilom.
☺☺☺ Skvele napísané, pobavila som sa! A som poctená, že si sa mnou nechala inšpirovať, ďakujem. S tým mletým mäsom to tiež musela byť pecka!
OdpovedaťOdstrániťJa ďakujem za inšpiráciu :)
Odstrániťmňam!vypadá to skvěle! :-) akorát bych potřebovala jinou než masovou náplň :D
OdpovedaťOdstrániťpokojne skús sojovy granulat ;) alebo možno konzerva tuniaka by tiez bola vhodna :)
Odstrániť