"Z toľkej zeleniny ti narastú zuby ako zajacovi." alebo "Nerastie ti už perie z tých kuracích pŕs?". Istotne ste sa nevyhli podpichovaniam svojho okolia, keď ste v škole či v práci vytiahli svoju krabičku s jedlom. Viem, nie je to nič príjemné. A ešte ak máte naozaj prísnu diétu, život vám tieto poznámky ozaj neosladia. Ja sa v niektorých okamihoch modlím, aby mi ten nožík ostal v miske :D Tak či onak, nemusí to byť taký mordor a s troškou snahy aspoň zmiernite svoje utrpenie :) až na toľko, že svoj nový imidž budete hrdo prezentovať aj keď nebude v diéte- stane sa vaším životným štýlom a poznámky sa vás už viac nedotknú, resp. si pomyslíte "WTF?" :D
Šalát z hlávkového a ľadového šalátu, strúhaná
mrkva, kúsky čerstvého ananásu, oriešky. Zálievka pripravená z citrónovej
šťavy, stévie, olivového oleja, petržlenovej vňate, trochy soli.
Kuracie prsia na kokosovom oleji, ochutené bylinkami, soľou a korením. Brokolica a mrkva na pare. Paradajka.
Preobrátané omeleta
s prekvapením. Na lyžičke kokosového oleja udusíme 1 cibuľu, pridáme dve
hrsti fazuľových strukov a dusíme. Pridáme rozšľahané 1 celé vajce
a 3 bielka. Na vrch poukladáme plátky vysokopercetnej šunky a lístky
baby špenátu. Prikryjeme a necháme omeletu piecť do stuhnutia vajec.
Hovädzia fašírka s ružičkovým kelom. 500g chudého,
mletého hovädzieho mäsa zmiešame s 1 celým vajcom, 1 bielkom, soľou,
korením, sušeným zázvorom, 3 nakrájanými jarnými cibuľkami a vytvoríme
fašírky, ktoré pečieme buď v rúre na papieri na pečenie alebo na
neprilňavej panvici bez oleja. Vo výpeku potom udusíme nakrájaný pór
a ružičkový kel do mäkka, podľa potreby dolievame vodu. Môžeme dosoliť,
pokoreniť.
Grilované tofu s kalerábom. Tofu pokvapkáme sójovou
omáčkou, červenou paprikou, korením, rascou a dáme piecť na panvicu bez
tuku. Pečieme, kým sa nám tofu bez problémou odlepí od panvice, prevrátime
a opekáme z druhej strany. Môžeme dochutiť nízkokalorickým dresingom.
Ľadový šalát s kuracím mäsom, mungo klíčkami, mrkvou a baby špenátom. Ochutené lyžičkou olivového oleja, soľou a čiernym korením.
Kuracie prsia
s grilovacím korením na šalátom mixe. Pokvapkané olivocým olejom
a šalátovým korením.
Šalát z rôznych druhov zeleniny, vajíčko a 90%
šunka. Ochutené horčicou, soľou, čiernym korením a olivovým olejom.
DOSCHRÚMANIA!!!
Podle mě jíš mnohem pestřeji, než ostatní fitness závodnice před soutěží.
OdpovedaťOdstrániť