piatok 17. novembra 2017

Tekvicový bulgur

Ahojte krásavice, krásavci!

Pomaly to moje blogovanie opäť rozbieham. Už sa z toho stane asi tradícia, že počas leta zmiznem z povrchu bloggového 😅 V hlave mám kopec nápadov na nové rubriky, uvidíme teda, či svoje myšlienky aj zhmotním. Zatiaľ vás tu budem obšťastňovať trebárs takými receptami. Myslím si, že inšpirácie do kuchyne nikdy nie je dosť. Dnes som sa rozhodla pridať niečo z môjho stola do vášho tekvicového receptára. Recept je rýchly, jednoduchý, a ak neviete, čo so zvyškom tekvicového dužiny, určite neoľutujete.

Potrebujeme:
Pyré z hokaido tekvice 200g
Bulgur 50g
Dusené kuracie prsia 80g
Kokosové mlieko 50-100ml (podľa chuti)
Kari korenie
Štipka pálivej papriky
Červená paprika
Lyžica masla, margarínu (voliteľné)




Postup
Bulgur uvaríme podľa návodu. Tekvicové pyré vymiešame s kokosovým mliekom, kari korením, paprikou. Bulgur zlejeme a pridáme pyré, kuracie prsia a ešte raz všetko spolu prehrejeme. Na tanieri ozdobíme zeleninou, posypeme červenou paprikou. Do stredu vložíme malý kúsok masla.



DOBRÚ CHUŤ 💋

Vaša NewHealthy 😘
INSTAGRAM
FACEBOOK

4 komentáre:

  1. To kokosové mléko musí být hezká změna do toho :) Dáváš tuhou nebo tekutou část?

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Miška :) kokosové mlieko dávam ako celok- konzervu pred použitím dobre vymiešam.

      Odstrániť
  2. Ja som tiež tekvicová, čakám, kedy mi narastie jedna namiesto hlavy. So spracovaním nemám problém, je toľko vecí, ktoré sa dajú vyskúšať, že to za sezónu človek nestihne (aj keď je celkom dlhá, v porovnaní s inými, čo som len rada).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jop :D s tými sezónami máš pravdu ;) napr. taká Vianočná, to som rada, že obdobie lineckých koláčov a medvedích labiek trvá len pár dní :D

      Odstrániť

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.