Týmto článkom vás nechcem len inšpirovať k rôznym variantom toastov, ale chcem poukázať na jednu vec-JEM PEČIVO! JEM BALENÉ PEČIVO! JEM OBYČAJNÉ KYSNUTÉ PEČIVO! Nie, nechcem, aby ste teraz utekali do obchodu a kúpili si balík moravských koláčov. Pokiaľ skutočne nemáte od lekára potvrdenú alergiu na lepok, mali by ste prestať s experimentovaním s vlastným zdravým. Vylúčením pečiva neschudnete- schudnete preto, lebo namiesto bagety si dáte šalát = čítaj, zješ menej kalórií. Nevhodnosť bielej múky je nevyvrátiteľná, ale nevidím dôvod, prečo zdraví ľudia by mali prestať jesť výrobky z celozrnnej pšenice, špaldy, ovsa či raže. Hystéria lepku v kombinácii s módnym trendom kváskového domáceho pečiva ( + "čerstvé" pečivo z hypermarketov) robí pekárom vrásky na čele- zvyšujú ceny, prepúšťa sa, malé pekárne krachujú... o tom ale nechcem. Jednoducho povedané, nešiaľte sa preto, lebo sa v nejakej knihe písalo, že vám pečivo spôsobí zníženie IQ o 50 bodov, narastie vám na uchu muchotrávka a zmiznú vám zuby. Všetko jedzte s mierou, a môžete sa tešiť z chutného a výživného jedálníčka, parádnych tréningov a v konečnom výsledku, z postavičky ako lusk! O zdraví ani hovoriť netreba ;) Na túto tému bol aj nedávno workshop, ktorý organizovala skupina medikov a lekárov Loono, na ktorom upozornili na škodlivosť mýtov a trendov vo výžive. Zaujímavá diskusia sa rozbehla pod ich >článkom<. Alebo >videjko <od nutričnej terapeutky Aďky.
Na prípravu toastov som použila celozrnný toastový chlieb Roberto, ktorý kúpite v Bille. Žiaľ, ani v jednej z lokálnych predajní som nenašla v ponuke chlieb tohoto druhu z celozrnnej múky.
ŠTRÚDĽOVÝ TOAST- Tenké plátky jabĺčka naukladáme na plátok toastu, posypeme škoricou a prikryjeme druhým plátkom, môžeme pridať hrozienka. Ešte chutnejšia je verzia s arašidovým maslom! Tu na fotke som si ju však vychutnala s fit "termixom"-biely jogurt vymiešame 10g čoko proteínom a lyžicou kakaa.
S:61g, T:4g, B:25g
RAFAELLO TOAST: Tento sa mi zvlášť podaril! Budete sa oblizovať aj za uškami! Vanilkový termix rozotrieme rovnomerne po dvoch plátkoch toastu. Naukladáme tenké kolieska banánu a jemne posypeme kokosom. Prikryjeme a dáme do sendvičovača.
S:86g, T:11g, B:17g
ZDRAVÝ FRANCÚZSKY TOAST: Na rozdiel od predchádzajúcich raňajok, na prípravu týchto som použila Slatinský celozrnný chlebík. Dva bielka som si osladila sladidlom a namočila som do nich 3 krajce chleba. Piekla v rúre na papieri na pečenie do zlata. Na záver som zapečené toasty doladila čokoládov a banánom, ktoré tomu dali ten správny šmrnc.
S:61g, T:14g, P:21g
CHLIEB VO VAJÍČKU: Mohli ste ho u mňa vidieť už v >TOMTO< dieli one day of eatingu, nájdete tam aj postup ;)
TRADIČNÝ Peanutbutter&Banana TOAST: Prečo tradičný? Pretože, keď som začínala s arašidovým maslom, bol to prvý spôsob jeho papania- na opečný chlieb a s rozpučeným banánom. Inak vedeli ste o tom, že Elvis Presley si ho pripravoval spoločne ešte aj so slaninou? Kuknite na recept >tu<
S:73g, T: 14g, B:15,6g
STREDOMORSKÝ TOAST: Neskutočne macrofriendly nátierka z Lidlu, ktorú som si kúpila počas Gréckeho týždňa. Zloženie v špičkovej kvalite sa potvrdilo aj na chuti, a pritom tá cena bola úplne v pohode (2 eurá). Eridanous baklažánovú pomazánku s feta syrom som si bohato (50g) natrela na toasty, naukladala kúsky sardinky (1/2 konzervy), pridala pár lístkov rukoly a zapiekla. Zeleninka nemohla chýbať.
S:57g, T:9g,B:25g
Akurát, keď docvičím, narazím na článok, ako je tento? :( Tie inšpirácie sú úžasné! Až mi slinky tečú! :D ✿
OdpovedaťOdstrániť* Giveaway - Cerruti 1881 *
Ďakujem za milý komentár. :) Tak šup šup robiť toasty!
OdstrániťMňaam! Vyzerá to super! Toasty som už nemala ani nepamätám... asi pre to že doma nemám toastovač. :D vidím to na navštevu rodičov :D
OdpovedaťOdstrániťdazzlera.blogspot.sk