sobota 18. júna 2016

Kuracie Hubito

Ahojte!

Dlho tu nebol žiadny recept, že? Dnes teda poteším zberateľov chutných, výživných a hlavne časovo nenáročných receptov. Bude sa podávať kuracie hubíto- teda hubové rizito s kuracím mäskom. Ja som použila bielu ryžu, nakoľko som plánovala si k tomu dať vlákninou nabitý hrášok a mrkvičku. Biela ryža má síce vyšší GI, ale v kombinácií s bielkovinami, vlákninou a zdravými tukmi sa kolísania krvného cukru nemusíte báť ...  a tak sa z tohto pokrmu stáva SUPER obed.
(Samozrejme pokiaľ ste krvou podpísali dohodu, že už nikdy, ale FAKT NIKDY, nebudete jesť nič biele- biely cukor, bielu múku ani bielu ryžu...tak použite hnedú ryžu. Nedaj Boh, ešte by ste nadobudli nejakú ujmu  z porušenia. :D 
BIELE JE TO BIELE!!! :D 




Potrebujeme ( 2 porcie pri chudnutí):
100g bielej ryže
1 ks kuracích prsíčok ( alá 200g za surova)
150g šampiňónov
1 balenie Bonduele mrazenej zelenina- hrášok s baby karotkou
1 kocku hubového bujónu
2 čl olivového oleja
soľ, petržlenovú vňať

Postup
Ryžu si uvaríme podľa návodu vo vode  s kockou bujóna (odporúčam neprelievať ryžu vodou, nakoľko ryžu nescedíme). Kým sa ryža varí pripravíme si mäsko.
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezance, osolíme, posypeme vňaťou a pridáme olivový olej. Na rozpálenej panvici (pokiaľ máte keramickú nemusíte pridávať nejak moc olivového oleja či masla) si pod pokrievkou udusíme mäsové rezance. Keď pustia šťavu pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny a spolu dusíme do zmäknutia. V prípade potreby podlejeme troškou vody.
Uvarenú ryžu  pridáme do panvice s mäskom. Všetko spolu premiešame a odstavíme. V hrnci privedieme vodu do varu, pridáme soľ a vysypeme do nej balenie mrazenej zeleniny. Varíme zopár minút a scedíme.

 Všetko rozdelíme do krabičiek a necháme vychladnúť- jednu krabičku spapáme a druhú si dáme do chladničky, aby sme sa nemuseli "takto trápiť" aj na druhý deň. ( No ale po zajtra opäť, čo? .:D Netrápne sa, kliknite na pravej lište na odkaz RECEPTY a istotne nájdete nejaké ultra mega jednoduché jedlo )

DOBRÚ CHUŤ! 


PS.: Prosím o odpustenie úvodného sarkazmu :3 Hádam som nikoho neurazila. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.