utorok 21. marca 2017

Chudnutie 2017- prvé 3 mesiace

No ako som sľúbila je tu zhrnutie prvých mesiacov chudnutia. Hneď v úvode chcem poznamenať, že do článku som vložila moje fotky- v hroznom spodnom prádle a v neforemnom tele. Nebolo to pre mňa ľahké, a ani nie je. Ale sme len ľudia- každý pod tými handrami skrývame niečo s čím nie sme spokojní. Ani ja som nebola ( nie som a asi nikdy nebudem) . No rozhodla som sa to zmeniť, nefňukám, nesťažujem sa- makám na sebe- a vedomie tohto mi pomohlo tie fotky sem dať. Stále nie som v cieli, lebo ten nemám. Je to cesta.  Vždy je niečo v čom môžeme byť lepší ako včera.


Začala som oficiálne 1. januára- ako inak :D som v stáde no a? :D Pravdou však je, že s "prípravou", resp. s istým kontrolovaným režimom som fungovala zhruba od polky decembra 2016. Prvý týždeň som si nastavila relatívne štedrý príjem, pri ktorom išlo len o vytvorenie, teda skôr pripomenutie, si zvyku zapisovania si jedál do tabuliek a striktné dodržiavanie makier. Tie boli v tento úvodný týždeň nasledovné:
S:250g, B:100g, T:50g. Nasledujúci týždeň som už odstránila 50g  sacharidov a 20g tukov. Až do Vianoc som sa snažila udržiavať si konštantný makrá - 200g sacharidov, 100g bielkovín a 30g tukov.

Rovnako som začala aj so systematickým tréningovým programom. Nebuďte popletení- makala a trénovala som nepretržite, ale tomu môjmu kalisteniko - činkovému tréningu chýbala jasná štruktúra, a navyše, stále som experimentovala s vhodnou kombináciou oboch tréningových prístupov. V decembri som si nad to sadla- už som poznala faktory, ktoré ma v tréningoch limitujú alebo mi pomáhajú v progrese ( napr.: nadmerné množstvo cvikov s vlastnou váhou v jeden tréning, po ktorých ešte nasledovali činky= príliš dlhé tréningy) , preto stačilo ich jasné definovanie, odstránenie a následná konštrukcia programu. Pri tvorbe som mala na mysli moje dlhodobé ciele- nie sú to len také tie všeobecné ciele ako funkčné a silné svaly. Mala som, a mám, jasnú predstavu, čo chcem- zhyby, stojky, vysoké box jumpy. A to bez úbytku tuku nejde. A sme späť na začiatku- pri diéte.


S váhou, s ktorou som začínala s kalistenikou v lete sa napredovať nedalo. Povedzme si úprimne, aj zhyby sa učia lepšie, keď vás k zemi neťahajú prebytočné kilá tuku. Váha nebolo to jediné čo ma trápilo. Postava vyzerala pekne jedine tak oblečená, čo pre vyznávačky/čov fitness nie je žiadna výhra. Naopak, väčšinou nás to deprimuje, sami sebe vadíme. Svoje presné miery z decembra nepoznám. Viem len tie z leta, avšak váha bola relatívne počas toho pol roka konštantná, tak ani tie miery sa nemali dôvod zmeniť.

Na fotke môžete vidieť, že ozaj to žiadna sláva nebola. Nebolo ľahké tú fotku sem dať. Fotím sa vždy rovnako-uvoľnene, bez sťahovania svalov, žiadne štvrťobraty ani zámerný pózing, ktorý by mohol vytvárať falošný dojem. To by tá fotka vyzerala veru že inak. Ale koho by som chcela oklamať?! Pozn.: nie som krivá len som mala zle nastavený "statív" ( čítaj knihy pod foťákom :D )

Hmotnosť: 62kg
Pás: 85cm (cez pupok, najširšia oblasť)
Stehná: 58cm
Konfekčná veľkosť: 38-40 

Len pre úplnosť a porovnanie ( a moje uchlácholenie, že "predsa to také hrozné nebolo" ) Pridám aj fotku z posilky, oblečená a už trošku aj vystretá :D. 

Takže chudnúci stravovací režim som vám už predstavila. Makrá už viete a ukážky jedál z tohto obdobia som popridávala medzi odseky v článku. Môžeme prejsť na tréning. No tu budem stručná a odkážem vás na TENTO článok. Nájdete v ňom celý cvičebný program, ktorý som vytvorila po onom  už spomenutom dumaní nad správnou kombináciou kalisteniky a liftingu. Ako som už povedala riadila som sa ním do konca februára. Momentálne idem už iný režim. Ten si na vlastný článok ešte počká.


V úvode som napísala, že do Vianoc som držala režim 200g S, 100g B, 30g T. Prečo do Vianoc? Lebo predsa Vianoce :D . Prvé chudnúce úspechy ma však držali cez sviatky nad vodou. A aj keď som to sem-tam prehnala, rýchlo som sa vrátila späť do režimu zapisovania a rátania. Jednoducho boli dni, kedy to bolo naozaj zbytočné - Štedrý večer, Štefanská zábava, Silvester- a aj tu som sa krotila! No aj napriak tomu som pokračovala v tréningoch a navýšila som si ešte aj kardio. Suma sumárum cez sviatky som nabrala len 1kg, ktoré šlo ale rýchlo dolu. Vďaka- konečne- správnemu nastaveniu mysle som mala krásne Vianoce- bez obsesívneho správania, a ani jedlo nebolo mojím hlavným záujmom. Keď si na to teraz spomínam, stále cítim pocit veľkého víťazstva a som na seba veľmi hrdá.

A ako som vyzerala vo februári?
Váha: 57,6 kg ( - 4,5kg)
Pás: 79cm - cez pupok (-6cm)
70,5 cm- najužšia oblasť
Stehná: 53,5cm (- 4,5 cm)
Paže: 28cm
Boky: 92,5 cm

Musím sa priznať, že takto sa mi tá hrozná fotka dávala ozaj ľahšie. Hlavne ma takto viditeľné výsledky motivujú nevzdávať sa. Máme len jeden život, prežime ho v tej najlepšej verzii samých seba!

Vaša NewHealhy :) 

SLADKÁ BODKA :D 


6 komentárov:

  1. Skvelý progres, len tak ďalej. Úplne viem, čo prežívaš. Ani ja nie som v momentálnom stave spokojná (ale ako si napísala, to asi nebudem nikdy). Len s úžasom spomínam na to, ako som ešte pred dvomi rokmi nemala problém sa zaťať a ísť tvrdo za svojím cieľom. Teraz sa mi to akosi nedarí, i keď vypadá to, že by to mohlo byť na dobrej ceste. Budem si z teba brať príklad a budem bojovať. Horšie je, že chcem všetko hneď a okamžite, aj keď viem, že sa to nedá a je to vlastne nemožné. Nevadí, pomaly ďalej zájdeš. Tak krásny deň!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne ako vravíš, ja som na začiatku bojovala najmä s hroznou netrpezlivosťou a hnevom. Pomohlo mi, keď som sa sústredila viac na progress v dodržiavaní jedálníčku a vo výkonoch v posilke. :) Videla som rýchle úspechy na iných frontoch tak to zamestnalo moju myseľ natoľko, aby neriešila pomaly ubúdajúce kilá. Tak keď je to už na dobrej ceste, už len na nej ostať. Držím paaalce!

      Odstrániť
  2. Super pokrok. Fandím ti! Len tak ďalej :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krásna premena!! wow, držím palce :) ja síce nechudnem, ale snažím sa trošku spevniť celé telo,

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Denka ďakujem :) držím palce na tvojej ceste :*

      Odstrániť

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.