SUROVINY:
Cesto na 4 pizze:
500g zmesi na pečenie celozrnného chleba
voda
múka (na posypanie dosky a na ruky)
Obloha na 1 pizzu:
30g syr nízkotučný strúhaný
50g kvalitná šunky
20g pretlak
bazalka
brokolica
Zo zmesi si podľa návodu pripravíme cesto. Po 30 min. kysnutia si cesto vyformujeme na pomúčenej doske a rozdelíme ho na 4 rovnaké časti.
Ja som použila Kuchenmeister- odporúčam, stačí pridať už len vodu, cesto pekne vykyslo. Navyše je 100% celozrnná.
Ak nejdete robiť všetky pizze naraz, odložte zvyšné časti do samostatných sáčkov a uložte do chladničky, prípadne mrazničky.Následne jednotlivé placky cesta vyvaľkáme do tvaru pizze a necháme ešte 30 min odležať, nech zväčšia svoj objem. Ja na internáte nemám valček, tak som si ich utlačila rukou priamo na plechu s papierom na pečenie.
Kým na cesto kysne, pripravíme si suroviny.
Po pol hodine pizze natrieme pretlakom a posypeme bazalkou.
Pridáme zvyšné suroviny. Ja som sa mierne sekla pri vážení šunky. Na obrázku vidíte len 30g na jednu pizzu, malo jej byť viac- 50g. :D Pečieme v rúre zhruba 30-40 min. Záleží od hrúbky cesta a vašej rúry. Odporúčam vložiť do nej pred pečením vhodnú nádobu s vodou.
Hodnoty (aj s brokolicou): B:36g, S:66g, T:4g, E:1856 KJ
DOBRÚ CHUŤ!!!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára