štvrtok, 24. marca 2016

Ahojte!

V poslednom čase som si zvykla viac vyvárať. Čo ste si mohli všimnúť na mojom FB profile. Ako iste viete, variť si varím, ale väčšinou sú to jednoduché rýchle jedlá, no teraz som svoj biedny voľný čas venovala aj pár "zložitejším" kúskom. Je to paradox, že čím menej času mám, čím som pod väčším tlakom, stresom a požiadavky na mňa padajú ako knihy z políc ... hovorte tomu prokrastinácia alebo odreagovanie sa a chvíľkové uniknutie ku niečomu príjemnému, ako chcete. Po toľkej slovenskej politike, ktorú musím teraz denne do seba vsiaknuť, je vôňa práve upečeného chleba pohľadením pre dušu aj jazyk. Človek si uvedomí, že síce je ten život úplne na h***** , ale je tu stále veľa možností ako si ho spraviť lepším.

Takže zaspomínajme si spoločne na pohodové sobotné rána, keď ste si s rodinkou užívali teplý chlieb a pred sebou ste mali celý víkend, v ktorom bol váš jediný problém, čo s voľným časom.

Ražno-špaldový chlieb

200g ražnej múky
200g špaldovej múky
soľ
1 čl med
1 sušené droždie
sušené paradajky
1 PL tekvicový olej
slnečnicové semiačka
tekvicové semiačka
300 ml vody

V teplej (viac vlažnej než horúcej) vode si rozpustíme med a pridáme olej. Ostatné suché suroviny si spolu zmiešame, múky predtým preosejeme. Pridáme vodu s medom a nechámee zhruba hodinku na teplom mieste vykysnúť. (Ak sa vám zda cesto príliš tuhé pridajte po lyžiciach vodu) Do cesta som je pridala aj susené paradajky a rôzne semiačka, ktoré však nie sú povinné. Dáme do formy na chlebík, posypeme vločkami a ľanovými semiačkami
a vložíme do rúry, kde ho pečieme na nižšej teplote zhruba 50 min.



DOBRÚ CHUŤ



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.