streda 2. septembra 2015

Guláš z patizónu

Ahojte!

Čo všetko patrí k letu? Kúpalisko, slniečko, voda, zábava, festivaly a... a predsa guláš na chalupe :) Gulášom,podľa tohto receptu, si nepokazíte ani postavu, využijete typickú letnú zeleninu- patizón a pri tom nebudete ukrátení o skutočný chuťový zážitok. Kto si spomenie, kedy mal naposledy patizón? :D Ja som ho mala asi takto pred rokom... možno dvoma :D Veru zabúda sa naň, čo je ale škoda. Stačí hodiť do google a hneď sa dočítate viac o jeho pozitívnych vlastnostiach
"Patizóny sú plné vitamínov a minerálov, ktoré majú priaznivé účinky na naše telo. Medzi inými v ňom naše telo nájde napríklad železo či draslík. Špecifické na patizóne je, že má veľmi nízky obsah sodíka. To ho predurčuje ako veľmi dobrú zložku potravy pre ľudí trpiacich srdcovo-cievnymi problémami, alebo ochoreniami obličiek. Okrem toho majú patizóny veľmi nízky obsah kalórií a sú teda pomocníkom pri rôznych redukčných diétach. Odporúčajú sa tiež pre diabetikov, vďaka minimálnemu obsahu sacharidov, hodia sa i do detského jedálnička. Vynikajúcou vlastnosťou je napríklad to, že vôbec nenadúvajú. Pomáhajú odstraňovať škodliviny z čriev, podporujú trávenie, regenerujú organizmus."

Takže pre všetkých milovníkov gulášov a činiek :)




Potrebujete (počet porcií záleží od množstvo použitých surovín)

kuracie mäso
jeden macatý patizón
jeden baklažán ( pred prípravou si ho nakrájame na kocky a necháme vypotiť v soli)
paradajky ( už uvarené a zbavené šupky)
papriky
cibuľa
paradajkový pretlak
kečup
paprika červená mletá
paprika červená mletá štiplavá
majoránka
soľ
čierne korenie
olej, maslo
môžete použiť aj gulášové korenie

Kuracie prsia osolíme, opaprikujeme, okoreníme a pokvapkáme kečupom. Vložíme do chladničky marinovať. Zatiaľ nakrájame cibuľku, papriky, paradajky, očistíme patizón, baklažán utriepe do utierky od šťavy, ktorú pustil. Na troche oleja/masla si orestujeme cibuľu, papriku, potom pridáme patizón, baklažán, podusíme, kým zelenina troška nezmäkne. Potom pridáme kuracie prsia a necháme všetko spolu podusiť. Keď sú prsia hotové pridáme pretlak, poprípade ešte kečup, gulášové korenie a štiplavú papriku. Ak máte radi hustý guláš pridajte vo vode rozpustený zemiakový škrob či múku.

 Ak ste použili viac patizónu a baklažánu, môžete to mať ako vašu low carb večeru- tak som si to pripravila ja. Namiesto zemiakov som mala patizón. No moja maminka ľúbi zemiačiky, tak doma na ňu po práci čakala takáto dobrota. Tiež si môžete k tomu dať celozrnné pečivo :)
DOBRÚ CHUŤ!!!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.