nedeľa 31. januára 2016

"Čína" s mletým mäsom a hlivou ustricovou

Ahojte!

Keďže je vonku také počasie, aké je, všetci sa chceme po príchode domov zohriať. Studené šaláty nám teraz moc na chuť nejdú, a radšej si dáme niečo varené. Tento recept je plný látok, ktoré nám našu obranyschopnosť podporia. A vďaka zázvoru a čili nám tie naše škrabajúce hrdielka aj poriadne vypália :). Hliva ustricová je zas bohatá na glukány, na báze ktorých sú vlastne vytvorené všetky dostupné liečivé prípravky, tak prečo si ich nedať radšej v prirodzenej ( a chutnejšej ) podobe? O tom, že cesnak je skvelé prírodné antibiotikum asi ani netreba hovoriť :) Len malá poznámočka, na prípravu budete potrebovať hlbšiu panvicu ( najlepšie wok)



Potrebujeme ( na 3 porcie) :
500g mletého chudého mäsa
300g hliva ustricová
100g ryžové rezance
300g paprika trikolóra ( alebo obyčajná biela)
300g kel
2-3 strúčiky cesnaku
sušený zázvor
čili ( čerstvé alebo sušené)
sójová omáčka
čierne korenie
2 čl kokosového oleja

Postup:
Na panvici si rozpustíme kokosový olej, pridáme nakrájanú hlivu. Keď je hliva osmažená, pridáme nakrájaný cesnak a mleté mäsko. Pokvapkáme sójovou omáčkou, okoreníme a pridáme štipku čili a zázvoru. Pod pokrývkou necháme všetko spolu chvíľu podusiť. Po pár minútach pridáme na rezance nakrájanú papriku a kel. Ja ich pridávam vždy neskôr. Nemám rada rozvarenú zeleninu bez farby, chute a tvaru. Prikryjeme a necháme nech sa zelenina sparí. Medzitým si uvaríme podľa návodu ryžové rezance. Potom už len zmiešame hotovú mäsovo zeleninovú zmes s rezancami. Komu je málo slané môže pridať ešte viac sójovej omáčky, koho zas málo "hreje" nech si to ešte viac "očiluje" :)



TAK NA ZDRAVIE! 

Ako sa držíte? Ja som už "nachcipaná" a kalórie-nekalórie, silný zázvorový čaj s lyžicou medu mi večer najlepšie upokoja hrdlo :) 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.