pondelok 4. januára 2016

4 miesta, kde priberáte "len vy"

Ahojte!


Na začiatok všetkým vám HAPPY NEW YEAR! :) A tak :* ... na mojej facebook stránke som sa ospravedlnila za neaktivitu na blogu. Vianočné dva týždne doma som si chcela užiť s rodinou,  iným ,ako školským či pohybovým povinnostiam, som sa veru nevenovala. Verte či nie, podarilo sa mi napísať pár riadkov z bakalárky! :D Už len čakám, ako mi to školiteľ pošle do skartovačky :D Samozrejme túry po krásnom horskom okolí Liptova museli byť! Nebojte, na tréning vo fitku som nezabudla. A aké mám predsavzatia do nového roka? Pekné :D Nepoviem, lebo som poverčivá, a keď vám ich vytáram, tak sa nesplnia, hehe. Poďme radšej na tému dňa :)





Moje mestečko :)

Môj dnešný príspevok bude o štyroch magických miestach na tele, ktoré majú takú schopnosť, že si ich nositeľka myslí, že ich má len ona. Maká na nich v posilke a dúfa, že sa ich tak zbaví. Omyl! Ak chcete z týchto 4 záhadných tukových vankúšikov ( alebo až perín) schudnúť, musíte jednoducho schudnúť!* Cieleným precvičovaním týchto partií docielite len ich spevnenie, no kto uvidí tie pekné svaly, keď na nich bude ešte XY centimetrová vrstva tuku? Ku každému vankúšiku tak pridám aj cviky, aby ste po schudnutí mohli pochváliť pevnými, silnými a stále štíhlymi krivkami :)


1. Podbradník
Ukladanie tuku pod bradu trápi mužov a ženy v každom veku a každej výšky, no nie každej váhy! Ak sa vám tvorí veľká dvojbrada,mali by ste sa vážne zamyslieť nad svojím životným štýlom. Keď človek priberá, priberie aj na tvári- tvárička sa nám zagulatí, líčka sa vyplnia a... a spraví sa druhá brada. Zatiaľ som nevidela zdravého človeka s dvojitou bradou. (pozn.: pre mňa je zdravý človek fit, má zdravé percento tuku v tele, udržuje si kondičku aj váhu) Ako sa zbaviť dospeláckeho podbradníka? Jednoducho- schudnite.

Cvik na dvojitú bradu
Na internete ich je ich dostatok. Vhodná je aj tvárová gymnastika, ktorou tónujete svaly tváre a krku, čo má za následok mladistvý vzhľad.


Nakloňte hlavu dozadu, až sa brada vytiahne nahor ku stropu. Zatlačte bradu dopredu. Budete cítiť silný ťah pozdĺž čeľuste a prednej časti krku. Držte pozíciu po dobu 10 sekúnd. Vráťte sa zo záklonu do pôvodnej polohy. Opakujte 20-krát.

2. Boky na páse
Niekomu to ide do brucha, ale práve vy rastiete tak nejak do šírky. Obtiahnuté šaty a pod to silónky sťahujúce sa presne nad pásom, sú pre vás nemysliteľné. Čo s tým? Zdravá strava a životný štýl s nimi raz dva zatočia! Pravidelne cvičte tzv. core tréning, ktorým spevníte spodnú časť chrbta, pás a brucho. Pridajte k tomu tento jeden cvik a ovsenú kašu namiesto sladkej buchty :)

Cvik na štíhly pás
"Muffiny" som už raz rozoberala, viac cvikov nájdete v tomto článku.
 

Dáte sa nabok ako na obrázku. Panva je na zemi, ruka v bok, nohy buď pokrčené (je to ľahšie) alebo vystreté. Opretím o roku zdvihnete panvu priamo hore. Chvíľu zadržíte a vraciate sa späť. Opakujete 15-20 krát.

3. Podpazušník tukový
Musím sa priznať, že ukladanie tuku do tejto partie, bolo práve tou motiváciou, ktorá mi vnukla nápad napísať článok, na "nezvyčajné" a najviac otravné ukladanie tuku. Pri dvojtej brade si musíte dávať pozor, aby vám šál netlačil do brady a nerobil tú druhú ešte viditeľnejšou; pri tuku na páse si musíte dávať pozor pri výbere výšky nohavíc; a pri podpazuchovníku tukovom sú tielká úplné tabu. Ak máte aj väčšie číslo podprsenky, tak tá ešte pridá uhlík do ohňa vášho trápenia. Z mojej skúsenosti mám pre vás dve správy. Tá zlá: aj keď som schudla, nikdy som sa ho úplne nezbavila. Tá dobrá: keď som schudla, mohla som nosiť tielka, lebo tú trošku tuku som videla už len ja :D

Toto je fotka z mojej prvej súťaže v roku 2014. Tam to trošku vidno, pri iných fotkách však už nie. Prečo? Poriadne som sa vystrela :) Dôvod chodiť vystrené a s hlavou hore, milé dámy.  
 Cvik na podpazuchovník tukový
Odporúčam nasledujúci cvik na horný prsný sval. Doma môžete zas klikovať.




4. Problém, ktorý barbie nepozná
Tzv. medzierka medzi nohami bola ešte hitom, keď som ja dospievala a myslím si, že len tak nevymizne z módnych časopisov. Kto by tom mal rád, trenie stehien pri chôdzi a potenie a lepenie holej kože v lete v sukni? Nepáčia sa mi ultra skinny nohy, no na druhej strane chápem ženy, ktoré sa snažia z tejto partie zhodiť. Rovnako nepodporujem nezmyselné nasledovanie túžby po "medzierke", akoby osud celého sveta závisel len na tom. (lebo predsa každý to vidí, nie ? :D ) Čo ale s tým? Nohy, sú aj mojou problémovou partiou, a tuk z nich odchádza ako posledný, preto im venujem "zvláštnu" pozornosť. Silovo ich precvičujem 2 krát týždenne, postupne zvyšujem tréningovú intenzitu ( nech zhoria v plameňoch tí diablíci), potom pritvrdím kardio tréningami na lačno a HIIT po tréningu vršku. 

Cvik, ktorý barbie nepozná 
Ktorý iný cvik by to mohol byť, ak nie náš milovaný drep?! Precvičíte ním komplexne celé nohy- aj vnútorný stehenný sval. Práve tento sval je na stehnách najochabnutejší, oproti prednému stehennému svalu ho používame minimálne. Plié drep je zameraný špeciálne na tento sval. Istotne by ste však nemali vynechať ani "klasiku". písala som o nej tu



No a aby toho nebolo málo skúste pri vylihovaní pred telkou takto dvíhať ( resp. kmitať )  vystrenú  nožičku. Ak máte pieskové závažie, môžete zvýšiť záťaž aj ním. 

*Ochabnuté svalstvo a koža v týchto partiách nie je vždy v len vecou % tuku v tele. Často za to môže genetika, choroba, vek. Preto ak ste štíhli, určite kvôli tomu nechudnite, zamerajte sa len na spevnenie svalov týchto partií a pite viac čistej vody či nesladených čajov. 


Máte aj vy partie, kde priberáte "len vy"? Našli ste tu tú svoju?  Aký je váš zaručený recept na víťazstvo proti nim? 

S pozdravom vaša Katka :) 

1 komentár:

  1. Ahoj, aký je tvoj e-mail ? Chcela by som sa ťa niečo spýtať osobnejšie. Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.