nedeľa 4. októbra 2015

Jesenný fitness koláč

Ahojte!


Viete čo? Som rada, že žijem tu v srdci Európy, kde sa striedajú 4 ročné obdobia. Vďaka tomu máme 4 rôzne sezóny, ktoré majú svoju nezameniteľnú chuť :) Cez leto som sa nabažila paradajok, marhúľ či cukiet. Prišla jeseň a s ňou vymieňame nie len šatník ale aj chladničku. Poličky sa nám zaplnia kyslou kapustou, tekvicami, jablkami či šípkovým džemom. Presne takýto je aj tento zdravý koláčik. Troška exotiky tam priniesli len banány. Vychutnajte si vôňu škorice a jabĺk na raňajky či ku nedeľnej kávičke, bez výčitiek.

Potrebujeme:

1/2 dužiny z tekvice hokaido ( tá moja vážila celá 1300g zasurova)
13 PL ovsených vločiek
2 PL hladkej múky
1 celé vajce
2 banány
1 väčšie jablko
1 čl kypriaceho prášku do perníkov
2 - 3 čl škorice ( podľa chuti aj viac)
2 PL kyslej smotany
1PL med

Jesenná nálada u nás doma :) Brat s ocinom boli na šípkach a práve ich čistili. 



Postup:

Tekvicu rozkrojíme na polovice, vydlabeme vnútro a dáme zapiecť do rúry vnútrom smerom dolu. Asi po 20 min. bude už vo vnútri mäkká. Vyberieme ju a necháme vychladnúť. Do mixéra vložíme vychladnutú dužinu, 2 banány, kyslú smotanu,med, vajce a rozmixujeme dohladka. Zmes vylejeme do misy. Do mixéra potom nasypeme ovsené vločky a rozmixujeme ich ( nie úplne na múku) a pridáme ich do misy s tekvicovou zmesou. Pridáme ešte 2 PL hladkej múky, kypriaci prášok,škoricu a nakrájané sušené slivky a ešte raz premiešame. Vymiesime si cesto ( nie je moc husté ) a prelejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Jablko si prekrojíme, vyrežeme jadrovník a nakrájame na plátky. Naukladáme ich na cesto, posypeme škoricou a dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 40 min. ( ja som ho piekla dlhšie-ešte som si ho nechala na 5 min. dopiecť horným ohrevom) Je výborný aj na raňajky s mandľovým maslom (My Protein mi chutil  najviac, zatiaľ som ho videla za najlepšiu cenu na www.sporteam.sk ) 
Po upečení profil č. 1 :D
Po upečení profil č. 2 :D


Ako čarujete s jesennou úrodou vy? :)

DOBRÚ CHUŤ!!!



2 komentáre:

  1. Vyzerá to fakt skvele :), ešte keby mi to mal kto doma spraviť :D
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Júúúj moje však to hopky šupky spravíš aj sama :) ja by som nedovolila aby mi ho niekto urobil :D ja som strašný namyslenec - proste nikto mi to tak dobre neurobí ako ja :D :D ... určite ho vyskúšaj alebo si sprav s maminkou peknú nedeľu a spolu si ho upečte :)

      Odstrániť

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.